Глумац Метју Меконахи у Бијелој кући показао патику убијене ученице из Тексаса

ГС
Foto: Screenshot

Глумац Метју Меконахи одржао је стравствен и емотиван говор на брифингу за новинаре у Бијелој кући, говорећи приче о убијеним у пуцњави у основној школи Јувалде у Тексасу, те позивајући на додатне мјере у погледу контроле оружја.

Меконахи, родом из Јувалдеа, рекао је да су он и његова супруга Камила Алвес већи дио протекле седмице провели с породицама убијених у његовом родном граду.

Показао је слике њихових умјетничких дјела и у собу за брифинг донио зелене ципеле "Converse" које је једна дјевојка носила сваки дан и које су служиле за идентификацију њезиног тијела након пуцњаве. На једној од ципела нацртала је срце.

Рекао је да је осјетио потребу да исприча њихове приче како би указао на неопходност покретања акције у част живота 19 дјеце и двије учитељице који су убијени у пуцњави."Знате шта је сваки од ових родитеља желио, што су тражили од нас?

Шта је сваки родитељ посебно на свој начин изразио Kамили и мени? Желе да снови њихове дјеце живе.

Желе да се снови њихове дјеце наставе, да нешто постигну након што они отишли. Они желе њихов губитак живота учинити важним", рекао је Меконахи.

Меконахи је врло детаљно говорио о дјеци и о сновима које су сањали прије него што су убијени, један је желио бити морски биолог, један се сљедеће седмице спремао прочитати библијски стих у цркви, други је желио ићи у умјетничку школу у Париз.Прије обраћања медијима, накратко састао са предсједником Џо Бајденом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана