Гага и Бибер на Форбсовој листи најутицајнијих

Глас Српске
Гага и Бибер на Форбсовој листи најутицајнијих

Оснивач "Фејсбука" Марк Цукерберг, активиста Ронан Фароу и поп мегапопуларне звијезде Леди Гага и Џастин Бибер су људи на које треба обратити пажњу, ако је судити по "Форбсовој" листи најутицајнијих људи млађих од 30 година.

Како преносе свјетске агенције, умјетник ЈР који ствара велике фото инсталације, филмски продуцент Дејвид Елисон који је стао иза филма "Права храброст" и "Свјетски рат 3" такође су се нашли на листи "30 испод 30".

- Док су многи на листи познати, други попут канадске научнице Данијеле Фонг која је уписала докторске студије на Принстону када је имала 17 година, тек се пробијају у јавности - навео је уредник "Форбса" Мајкл Ноер.

- Сасвим је сигурно да ћемо о њима слушати сљедећих деценија - додао је он.

Магазин је сачинио листу од 12 категорија са по 30 особа у свакој на основу гласова читалаца и стручњака за поља која варирају од права и политике, до забаве, науке, финансија.

Фароу, стручњак за политику Стејт департмента, једино је биолошко дијете глумице Мије Фароу и редитеља Вудија Aлена.

На листи забављача нашли су се и Доналд Гловер, Џона Хил, Џенифер Лоренс и 13-годишња кћерка Вила Смита, Џејден. У музичкој категорији су и британска пјевачица Aдел, америчке звијезде Кети Пери и Ријана и репер Лил Вејн.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана