Фудбалски Клуб Рајана Рејнолдса обезбиједио пласман у виши ранг енглеске лиге

Танјуг
Фудбалски Клуб Рајана Рејнолдса обезбиједио пласман у виши ранг енглеске лиге

КАРДИФ - Петолигаш Рексам из Велса обезбиједио је пролазак у четврту лигу енглеског фудбала и тако остварио први дио сна нових власника Рајана Рејнолдса и Роба Мекелхенија.

Холивудски глумци били су међу више од 10.000 гледалаца на стадиону у сјеверном Велсу на утакмици са Борхам Вудом, у којој је Рексам тријумфовао резултатом 3:1 и тако освојио титулу Националне лиге, преноси АП.

Рејнолдс и Мекелхени су постали фудбалски фанатици откако су купили велшки клуб за 2,5 милиона долара 2021. године, а преузимање је пратила документарна серија "Добродошли у Рексам", улагање у клуб и најава повратка на стазе славе и успјеха.

Друга сезона емисије ће имати срећан крај, јер се Рексам врац́а у Енглеску фудбалску лигу, три дивизије испод Премијер лиге, први пут у 15 година.

Рексам има четири бода више од другопласираног Нотс Каунтија којем је преостало још једно коло.

Међу гледаоцима на стадиону био је и амерички глумац, продуцент и сцнариста Пол Рад, који је уочи утакмице испијао пиво са локалним становништвом и пратио меч у ложи са Рејнолдсом и Мекелхенијем.

Рејнолдс је најпознатији по томе што је глумио у филмовима „Дедпул“, док је Мекелхени аутор ТВ емисије „У Филаделфији је увијек сунчано“.

Један од њихових циљева приликом куповине Рексама био је да трећи најстарији професионални клуб на свијету, са традицијом дугом 158 година, доведу до Премијер лиге.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана