Француска глумица тужила мајку јер ју је сликала за Плејбој када је имала 11 година

Aгенције
Француска глумица тужила мајку јер ју је сликала за Плејбој када је имала 11 година

Француска глумица Ева Јонеско позирала је за "Плејбој " са само 11 година и најмлађа је особа чија је фотографија икада објављена на страницама овог магазина за одрасле. Што је још чудније, фотографију је снимила Евина мајка Ирина Јонеско, самоука фотографкиња румунског поријекла.

Евина мајка Ирина Јонеско је седамдесетих година стекла славу захваљујући контроверзним фотографијама експлицитног садржаја, на којима је често приказивана њена сопствена ћеркица.

Ева је зато одлучила да покрене судски процес против мајке. Суд у Паризу је јуче изрекао пресуду и наложио мајци да исплати ћерци обештећење од 10.000 евра и да јој врати све негативе бројних експлицитних фотографија, снимљених између њене 4. и 12. године.  

Фотографије су црно-бијеле, а дјевојчица је на њима приказана у кокетним позама, са фетишистичким одјевним предметима, или потпуно гола. Ева Јонеско је у својој тужби навела да јој је због спорних фотграфија "украдено дјетињство", али и да јој никада ништа није плаћено.  

Одбрана мајке Јонеско била је, према писању париског "Монда", заснована на "либералним ставовима седамдесетих", као и на инсинуацији да је Ева процес покренула због личне мржње према мајци.

Бизарне детеље поремећених односа са мајком, Ева Јонеско је приказала у свом филму "Моја мала принцеза" из 2011. године у којем главну улогу игра Изабел Ипер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана