Фотографија принцезе Дајане на аукцији у САД

Агенције
Фотографија принцезе Дајане на аукцији у САД

Лондон - Никада до сада објављена фотографија покојне принцезе Дајане из млађих дана за коју је један британски таблоид сматрао да је превише интимна да би се нашла у штампи наћиће се на аукцији у САД до краја јануара, пренијеле су агенције.

На црно-бијелој фотографији из 1980-тих приказана је Дајана, која се највјероватније налази у планинској колиби, како се смијеши објективу док удобно лежи ослоњена на крило непознатог мушкарца који чита књигу.

Поред прозора налази се флаша вискија Џони Вокер, али оно што је најинтересантније су речи ''не објављивати'' које су исписане преко фотографије масном оловком коју су у то вријеме користили уредници фотографије.

На полеђини фотографије стоји датум 26. фебруар 1981. године - два дана након што је Бакингемска палата објавила вјеридбу принца Чарлса и Дајане Спенсер.

Боби Ливингстон из ''РР'' аукцијске куће из Њу Хемпшира рекао је да је фотографија дио приватне архиве која је ту фотографију откупила од британског "Дејли мирора".

Ливингстон је рекао да би фотографија димензија 20 са 25 центиметара могла бити продата за око 1.100 долара, али да се ''због тога што је на њој исписанио 'не објављивати' очекује и већа цијена''.

- Она је урађена два дана након објављивања вјеридбе и јавност би била љута на Дајану да је "Дејли Мирор" објавио фотографију у којој се она налази у удобној пози са мушкарцем који није принц Чарлс -  рекао је он.

Интернет лицитација те и осталих фотографија, укључујући у портрет Алберта Ајнштајна трајаће од 17. до 24. јануара.

Принцеза Дајана је погинула у аутомобилској несрећи у августу 1997. године, годину дана након што се развела од принца Чарлса. Имала је 36 година.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана