Фото-прича о Нолету у Београду

Агенције
Фото-прича о Нолету у Београду

"Како је Новак Ђоковић освојио Ролан Гарос" назив је изложбе фотографија аутора Јована Мирческог која је отворена у Старом двору у Београду.

Изложбу у част славном тенисеру и поводом предстојећег Дејвис купа и учешћа на Олимпијади 2016. званично је отворио замјеник градоначелника Београда Андреја Младеновић.

- Фотографије су веома упечатљиве и сигуран сам да ће постати део спортске историје. Можда је потребно време да бисмо разумели значај и величину Новаковог успеха, који је освојио четири гренд слема заредом. Он је последњих година засигурно најбољи спортиста света и стоји раме уз раме са највећим асовима - нагласио је Младеновић.

Младеновић је том приликом истакао да је град почаствован што је аутор изабрао Стари двор за изложбу "како бисмо се сви заједно подсетили историјског успеха Новака Ђоковића".

- Новак даје подстицај и шири позитивну енергију, што се на фотографијама може видети - навео је Младеновић.

Аутор Јован Мирчески је прецизирао да је три године чекао на моменат када ће Новак бити на трону Ролан Гароса те да се напокон ове године, како је рекао, "отворило небо".

Као једини фоторепортер из Србије он је пропратио ову причу, а од више од три хиљаде фотографија за изложбу је изабрао тридесет.

Идеја је да након Старог двора фотографије буду изложене у центру града, на отвореном, како би биле још доступније јавности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана