Форбсова насловница тешка 9,7 милијарди $

Агенције
Форбсова насловница тешка 9,7 милијарди $

Амерички пословни магазин "Форбс" објавио је другу по реду годишњу листу најбогатијих жена у САД које су саме стекле богатство, а девет жена које је уредништво изабрало за насловну страну има укупно 9,7 милијарди долара.

Међу женама истакнутим на заједничкој фотографији убједљиво је најбогатија најстарија чланица ове елитне групе Дајан Хендрикс (69) која је са супругом Кенетом 1982. године основала компанију "Еј-Би-Си саплај" која се брзо развила. 

Након што јој је муж умро 2007, успјела је да одбије покушаје преузимања компаније и данас располаже богатством од 4,9 милијарди долара, што јој је донијело и прво мјесто на укупној листи, испред ТВ водитељке Опре Винфри са 3,1 милијардом долара.

Најмлађа на насловници је 32-годишња Софија Аморузо која је прије десет година покренула модни бренд "Нести гал" и сада има 280 милиона долара. 

Она је уједно и једина представница млађе генерације која се налази на листи најбогатијих жена САД које су саме стекле богатство, а да не долази из индустрије забаве.

Једина млађа од Аморузове на укупној листи је пјевачица Тејлор Свифт (26) која са богатством од 250 милиона долара држи 60. позицију, а четири мјеста испред ње је пјевачица Бијонсе која располаже са 265 милиона долара. 

Њихове старије колегинице Мадона, Селин Дион и Барбра Страјсенд су знатно боље пласиране, на 25, 37. и 38. мјесту.

Шерил Сендберг и Мариса Мајер, директори "Фејсбука" и "Јахуа", налазе се на 14. и 33. позицији, а глумица Џесика Алба држи 42. мјесто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана