Филмске звијезде презасићене Холивудом

Агенције
Филмске звијезде презасићене Холивудом

Иако се нису потпуно повукле из холивудских кругова, ових шест познатих глумица значајан дио своје каријере провеле су далеко од свјетла рефлектора и центра пажње медија.

 Некима су се промијенили приоритети па су се фокусирале на дјецу, а некима је био потребан заслужени предах. Мег Рајан, Голди Хоун, Мишел Фајфер, Рене Зелвегер, Ђина Дејвис и Деми Мур су даме чији се изостанак и те како осјетио.

- Постало ми је зло од властитог гласа, а то је био знак да је вријеме да се кратко измјестим, одморим и размислим - објаснила је Рене Зелвегер у интервјуу за "Вог" у вријеме кад је представљала "Друго стање Бриџит Џонс", први свој филм у шест година.

Мишел Фајфер признаје да јој је било тешко да одбија пројекте.

- Али, била сам уморна и требало ми је неко вријеме да дођем себи. Вријеме је само пролетјело. Нисам снимала три године - рекла је Мишел Фајфер.

Голди Хоун се прије 15 година повукла са снимања филмова. Док није снимала, посветила се дјеци и хуманитарном раду.

- Животна искуства помажу да сазримо и одрастемо. Ако не радимо никаква лична истраживања, то не можемо да постигнемо - објаснила је Голди Хоун.

И док су неке од глумица покушале да прошире своје таленте изван филмског сета, неке једноставно тим послом више нису биле очаране. Мег Рајан била је тема медија јер је шест година била без пројекта, а онда се 2015. вратила с редатељским дебијем и филмом "Ithaca".

- Слава је јефтина, приватност је скупа - сматра Мег Рајан.

Ђина Дејвис се посветила пројекту "Geena Davis Institute on Gender Media" како би указала на полну неједнакост у свијету забаве. Њен циљ је да се омогући уједначен однос жена и мушкарца како на филму, тако и иза камере.

Деми Мур није отишла из Холивуда, али радије прихвата мање улоге у пројектима као што су "Very Good Girls", "Forsaken" и "Wild Oats ". Ускоро ћемо је гледати у двије главне улоге, а придружиће се и екипи серије "Empire". Све вријеме се бави продукцијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана