Филм, трагедија и Алек Болдвин: Полиција објавила снимке уочи убиства Галине Хачинс

ГС
Foto: Агенције

Полиција је објавила снимке са снимања филма Рђа (Rust), трагичног дана када је глумац Алек Болдвин пуцао из пиштоља и убио директорку фотографије и ранио редитеља.

Шериф Санта Феа Адан Мендоза је објавио и фотографије са мјеста злочина и исказе свједока, између осталог и онога што је рекао Болдвин.

Међутим, полиција је саопштила да ће одлука о томе да ли ће бити поднијета кривична пријава зависити од исхода предстојеће форензичке истраге.

Галина Хачинс је убијена, а редитељ Џоел Соуза рањен током снимања у октобру 2021. године, док је Болдвин увјежбавао сцене, вјерујући да користи ненапуњен пиштољ.

Глумац, који је и продуцент вестерн филма, раније је рекао да није повукао окидач и да не зна како се бојева муниција нашла у пиштољу на снимању на ранчу у близини Санта Феа у америчкој држави Нови Мексико.

На објављеним снимцима, може се видети како полиција и љекари долазе на лице мјеста послије несреће и како покушавају да спасу живот сниматељке.

На другом снимку, види се како Болдвин обучен као каубој вјежба са пиштољем из којег је убијена Галина Хачинс.

У саопштењу уз објављивање снимка, шериф Мендоза је навео да је истрага и даље отворена.

Према његовим ријечима, неколико детаља у истрази је остало неријешено, као што је форензика ватреног оружја, анализа отисака прстију, извјештај медицинског истражитеља и анализа телефонских података Болдвина.

„Када ове истражне радње буду достављене шерифовој канцеларији, моћи ћемо да завршимо истрагу како бисмо налазе прослиједили окружном тужиоцу Санта Феа", навео је шериф Мендоза.

Њујорк тајмс преноси ријечи портпарола шерифове канцеларије Санте Феа да су власти одлучиле да објаве снимке и исказе свједока послије многих захтјева медија.

Истражни органи су жељели и да покажу који су дијелови истраге остали неријешени прије него што случај буде прослијеђен тужиоцима, додао је.

Власти нису искључиле могућност подношења кривичне пријаве поводом несреће.

У октобру прошле године, окружна тужитељка Мери Кармак-Алтвис рекла је за Њујорк тајмс да је „у овом тренутку све отворено, па и подношење кривичних пријава".

Према Одјељењу за животну средину Новог Мексика, аутори филма су били „немарни према јасним опасностима употребе ватреног оружја на сету".

Компанија Rust Movie Productions је изразила неслагање са казном и најавила је жалбу, преноси BBC.

 

 

 

 

  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана