Филм 50 нијанси - сива побрао све Малине

Агенције
Филм 50 нијанси - сива побрао све Малине

Филмски хит "Педесет нијанси - сива" "тријумфовао" је на додјели америчке награде "Златне малине", која се додјељује најгорим филмским остварењима у прошлој години.

Адаптација еротског романа британске списатељице Е. Л. Џејмс протекли викенд је у Лос Анђелесу добила чак пет "Златних малина", укључујући ону за најгори филм, који је подијелила са филмом о суперхеројима "Фантастична четворка".

"Педесет нијанси - сива" је такође добио "награде" за најгори сценарио, најгорег глумца, која је отишла у руке Џејмију Дорнану и за најгору глумицу, која је додијељена Дакоти Џонсон, а њих двоје су добили награду и за најгори пар. 

Осим што је проглашена за најгори филм, "Фантастична четворка" је добила "Златну малину" и за најгори римејк и за најгорег режисера, која је додијељена Џошу Тренку. 

Награду за најгорег глумца у споредној улози добио је Еди Редмејн за филм "Јупитер - уздизање", иако је прошле године добио "Оскара" за улогу научника Стивена Хокинга у филму "Теорија свега". 

Силвестер Сталоне, који је ове године номинован за "Оскара" за репризу улоге Рокија Балбое у филму "Крид", добио је "Златну малину за искупљење", која се додјељује ранијим добитницима те награде за нове улоге које су оживјеле њихову каријеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана