Фејсбук вјенчање од 9 милиона долара

Aгенције
Фејсбук вјенчање од 9 милиона долара

Шон Паркер, први предсједник Фејсбука Шон Паркер вјенчао се протеклог викенда са својом дјевојком, пјевачицом Александром Линес, на церемонији која је коштала девет милиона долара!

Милионско вјенчање одржано је у Калифорнију, а према писањима свјетских медија догађају је присуствовало око 300 званица. Међу њима су биле и бројне звијезде као што су Стинг и Ема Вотсон.

Како пише магазин „People", подијум изграђен за ту прилику наводно је коштао 350.000 долара, а за цвијетне аранжмане издвојено је милион долара. Декорација коју су чинили водопади, рушевине и бројне кулисе градила се недјељама,а само је камена капија коштала 600.000 долара.

Тридесеттрогодишњи Паркер раније је изјавио да жели тематско вјенчање, по узору на телевизијски серију "Игре престола". Међутим, од те идеје је одустао, па је госте обукао костимографкиња Енџил Диксон, позната по свом раду на филму "Господар прстенова". Тако су све званице умјесто тешких оклопа и мачева носиле модерна одјела и хаљине.

Паркер је један од оснивача Напстера 1999. године, који је омогућио корисницима да дијеле фајлове преко интернета. Цио пројекат заустављен је 2001. године када су наступили први проблеми око ауторских права. Касније је постао први предсједник Фејсбука.

У награђиваној драми "Друштевна Мрежа" из 2010, која говори о оснивању Фејсбука, његов лик тумачио је Џастин Тимберлејк.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана