Фармерка Љуба занемарила малољетну кћерку

Агенције, Блиц
Фармерка Љуба занемарила малољетну кћерку

Београд - Кик-боксерка Љуба Пантовић могла би кривично да одговара због небриге о својој малољетној кћерки која је затруднила са Љубиним дечком Александром Чабаркапом током њеног боравка на “Фарми”, преносе агенције.

Адвокати тврде да би кривичну одговорност због кршења права дјетета могли да сносе Чабаркапа, ако се утврди да је искористио малољетну кћерку, али и Љуба као мајка и њен старатељ.

- Будући да је отац малолетнице у затвору, Љуба као њена мајка може бити кривично гоњена због небриге о сопственом детету. Она је кћерку препустила улици због учешћа у ријалитију - каже адвокат Божидарка Стојаковић.

Она додаје да би Љуба, иако учесник ријалитија, требало што прије да сазна шта се дешава њеној малољетној кћерки.

Дарко Поповић са Пинка задужен за одосе са јавношћу је истакао да продукција учеснике обавјештава о евентуалном смртном случају или тешкој болести, као у примјеру Ере Ојданића који је био изашао са имања због болести таште.

- Ако Љубу обавестимо она може да нас тужи јер је изгубила евентуалну финансијску добит победом. По уговору она не сме да добија спољне информације. Љубина мајка нам је у последњем разговору рекла да није тачно то што се пише о њеној унуки - каже Поповић, говорећи уиме челника Пинка.

Рођени стриц Љубине кћерке вкерује да је његова синовица „заведена”.

- Центар за социјални рад је јуче почео да се бави случајем. А брату ћу преко адвоката поручити да као отац поднесе тужбу против Чабаркапе - рекао је јуче Србољуб Суботић за „Блиц”.

Ко подноси пријаву

Адвокат Стојаковић указује да кривичну пријаву против Чабаркапе могу да поднесу дјевојчицини родитељи, а може и тужилаштво. Тужилаштво каже да ће саслушати Љубину кћерку ако је дкевојчица била присиљена да ступи у љубавни однос.

- Ми се не бавимо моралом, већ правом, а то значи да девојка од 16 година може добровољно бити са ким год хоће у вези - каже саговорник “Блица” из Тужилаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана