Ево зашто је принц Џорџ најфасцинантнија личност 2013.

Huffington Post
Ево зашто је принц Џорџ најфасцинантнија личност 2013.

Захваљујући Барбари Волтерс, принц Џорџ је управо проглашен „Најфасцинантнијом особом“ у 2013. години.

Иако је у питању само беба, која је рођена прије 4 мјесеца, Џорџ је заокупио пажњу медија. Погледајте све разлоге због којих је најновији принц Енглеске најфасцинантнија особа 2013. године.

Као прва беба Винсдор/Спенсер након смрти Дајане, Џорџ симболизује почетак нове ере за краљевску породицу. Џорџово рођење је нови корак краљевске породице у 21. вијеку – заједно са популарном Кејт на челу препорода.

Милиони људи пратили су рођење Џорџа и то не само кроз телевизијске емисије, магазине већ и путем интернета. Испред Линдо крила болнице Ст. Марyс у Лондону, гдје се Џорџ родио, било је на стотине новинара и фотографа који су чекали да га сликају, а CNN и MSNBC су емитовали читава три минута топовске паљбе која је означавала његово рођење.

Џорџов долазак на свијет такође је довео и до измјена закона о краљевском насљеђивању. Иако је Британија вијековима преферирала мушке насљеднике наспрам женских, промена представљена 2011. дозволила је краљевској беби, без обзира на пол, да наслиједи трон.

И не само да је Џорџ утицао на краљевску породицу, ћебенце којим је био прекривен по изласку из болнице распродато је муњевитом брзином с обзиром да су га сви родитељи у Британији жељели.

Родитељство је од Вила и Кејт направило још „приступачнији“ пар. По изласку из болнице, сами су поставили Џорџа на своје мјесто у колима, а одвезли су се без помоћи шофера. Овај тренутак учинио је да се краљевски пар многима учини истим попут њих самих.

Први портрет принца Џорџа означио је још једну велику промјену. Вил и Кејт су одлучили да не прате класичне краљевске протоколе а фотографија је начињена у дворишту Кејтиног дома из младости а на фотографији је био чак и породични пас, Лупо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана