Ево како зарађује Тошић и чиме се бави након краја фудбалске каријере

Nezavisne
Foto: Instagram

Душко Тошић, супруг поп звијезде Јелене Карлеуше, недавно је престао професионално да се бави фудбалом и завршио је своју каријеру, па сада зарађује на други начин.

 

Тошић је каријеру завршио у Турској, иако је желио да то буде у Црвеној Звезди, како је изјавио, међутим, судбина је хтјела другачије, па му је и прије краја професионалне каијере, почео други "бизнис".

Карлеушин супруг је већ неколико мјесеци фудбалски менаџер и зарађује од процента трасфера, односно, продаје играча.

Иако је промијенио "професију", Тошић и није стациониран Србији, али сада има више времена које проводи са својом породицом, а често путује и преговара са потенцијалном клубовима својих играча.

Зарада фудбалских менаџера варира, а како се Душко показао као успјешан и већ је имао велики трансфер, не мањка ни новца. У питању је фудбалер Миралем Пјанић, некадашња звијезда Барселоне и Јувентуса, ког је Тошић довео у Бешикташ.

Фудбалски менаџери имају "своје" играче, за које из сезоне у сезону преговарају са клубовима и обезбјеђују им најбољу пословну могућност, односно, клуб у ком ће наставити каријеру.

Од укупне своте продаје играча, која зависи од потражње и успјеха фудбалера, дио новца иде менаџеру, а како кажу добро упућени, по једном трансферу може да се заради од неколико десетина, па све до стотина хиљада, а можда чак и милиона евра.

"Сваки почетак је тежак, тако и у менаџерском послу. Ушао сам у одело, а да нисам званично завршио каријеру. Ево како се то десило. Имао сам неколико понуда овог лета, али ја сам чекао Бешикташ. Хтео сам да каријеру завршим у само два клуба - или у Црвеној Звезди или у Бешикташу ", изјавио је раније Тошић и додао:

"У Турској је смањен број странаца и ја сам чекао да се повећа квота. Седим ја тако у Истанбулу с тренером Бешикташа Сергеном Јалчином, чекам да се отвори то једно место странца. А он ми кука, треба му везни играч."

"Сетим се одмах Пјанића, ступим у контакт с његовим агентом Нермином Џенгисом и буквално за неколико минута завршимо трансфер. Тренер Јалчин није могао да верује да је добио играча Барселоне. Био је у чуду", рекао је раније Тошић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана