Ево како силикони у задњици могу да угрозе живот српске старлете

Агенције
Ево како силикони у задњици могу да угрозе живот српске старлете

Старлета Тамара Ђурић већ неколико недјеља налази се на ВМА, гдје је примљена услијед цурења силикона у задњици. Имплантанти које је уградила наводно су били кинеског поријекла и лошег квалитета и директно су јој угрозили живот. У болницу је примљена у малаксалом стању под високом температуром, а љекари су се у једном тренутку борили за њен живот.

Њено стање је тренутно стабилно, а иако је очекује још једна операција, старлета, свјсна своје грешке, каже да јој је живот и даље угрожен, али да се не боји смрти јер је, како каже, "сама пала, сама се убила".


"Не знам шта ме чека. Можда и умрем, али то није ни важно. Не плашим се смрти, само ми је криво што је све овако испало. Ја и даље верујем лекарима на ВМА, иако су ме спречили да одем у иностранство на даље лечење. Кажу да то не смем да радим", рекла је за домаће медије.

Случај Тамаре Ђурић требало би да буде опомена, како за старлету, тако и за све дхевојке које теже оваквом тренду. Колико су овакви захвати опасни свхедочи и чињеница да велики број пластичних хирурга широм свухета одбија да их ради управо због тога што се велики број случајева искомпликује.

Више од пола века пластични хирурзи експериментишу са материјама које ће учинити задњицу већом.Чак и послије 50 година не постоји сигуран гел или материја која ће без икаквих посљедица вашу задњицу учинити већом.

"Овакви захвати су страшно опасни! На том дијелу тијела се налазе неки од највећих крвних судова. А хиљаде људи, поготово жена су то схватили на тежи начин – смрћу. Питате се зашто онда доктори раде такве процедуре? Постоји хиљаду панела на којима се дискутује о сигурности оваквих захвата. Силикон је проглашен опасним, па се сада за убризгавање највише користи термопластична маса полиметилметакрилат (ПММА). То је врста пластичног цемента коју користе ортопедски хирурзи како би причврстили нешто за кост. Али, тај цемент лако уђе у крвне судове и путујући кроз плућа стиже до срца и мозга и јако брзо може да убије", каже др Артур В. Пери, пластични хирург.

С друге стране, силиконски имплантанти могу се помјерити, што води до козметичких деформитета, па чак и мишићне атрофије и проузроковати непоправљиву штету. Како објашњава др Стјуарт Линдер, сједењем директно притискамо вјештачки имплантант, што може довести до високо ризичних проблема – сероме (накупљања течности), атрофије мишића, притиска на нерве, помјерања силикона, константног бола, па чак и цурења.

Хирурзи широм свијета упозоравају да је тренд увећања задњица врло опасан, а да је процедура изузетно дискутабилна, те да не постоји сигурна материја која ће учинити вашу задњицом већом. Не ризикујте живот због хира и моде!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана