Естрадним звијездама уручен Оскар популарности

Глас Српске
Естрадним звијездама уручен Оскар популарности

Пред препуном двораном Борик, у уторак навече одржан је 13. Оскар популарности, који је ове године окупио неке од најпопуларнијих естрадних звијезда из БиХ и земаља региона.

Неда Украден, Јелена Карлеуша, Рада Манојловић, Саша Матић, Топалко и многе друге естрадне звијезде којима је уручена музичка награда, одушевиле су бањалучку публику, пјевајући своје најпопуларније хитове.

Манифестација је отпочела наступом локалног бенда "Фоур Россес", коме је уручен Оскар популарности за рок бенд РС.

Оскар популарности за поп пјевачицу године и хит године "Инсомнија" додијељен је Јелени Карлеуша, док је Никола Роквић награђен за сингл године, а Aцо Пејовић за фолк пјевача године.

За радијски хит године Оскар популарности уручен је Неди Украден, а Шако Полумента је награђен као фолк пјевач из Црне Горе. "Црвена јабука" проглашена је поп групом године.

Бањалучкој публици пјевали су и Ивана Селаков, Јелена Розга, Рада Манојловић, Aмир Казић Лео и као гост вечери Иван Зак.

Џенан Лончаревић награђен је за најбољу изведбу у мушкој конкуренцији, а Селма Бајрами за фолк пјевачицу из БиХ.

Image Hosted by ImageTitan.comОвогодишњи Оскар популарности, који је окупио највише естрадних звијезда до сада, како је истакао директор "Квин естраде" Зоран Ђурић, послије 13 година одржавања, добио је статус манифестације од интереса за град Бањалуку.

- Ово је заиста била најбоља манифестација до сада. Оскар популарности као награда постала је нешто што извођачи врло радо желе да имају у својим рукама и свако ко дође на ову додјелу награде у Бањалуку и са ким, из све снаге, публика пјева тај сигурно може да каже да је звијезда - каже Ђурић.

Пјевачица Рада Манојловић, коју је на бини дочекао дуг аплауз њених обожавалаца, награђена је за дебитантски албум у женској конкуренцији. Послије наступа није крила одушевљење због награде коју је освојила.

- Жељно ишчекујем самостални наступ у Бањалуци. Јако сам срећна што ми је песма хит и овдје, као и у Србији и Хрватској и што сам добила награду за деби албум године "Десет испод нуле" - рекла је пјевачица.

Публику је одушевила и Неда Украден, која је послије наступа захвалила за награду, те додала да је постигла успјех захваљујући добрим пјесмама.

- Ласка ми што ме пореде са Тином Тарнер. Можда немам такву славу, али имам ту енергију која је дуговјечна - рекла је Неда.

Оскар популарности уручен је и извођачу Слободану Тркуљи и то за промоцију традиционалне музике у свијету.

- Морам признати да сам био изненађен када су ме позвали. Драго ми је да је ово вече први показатељ да се традиција враћа на велика врата - рекао је Тркуља.

Награде су уручене и групи "Црвена јабука" за поп групу године и "Ју групи" за рок групу године и 40 година постојања. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана