Емји је са 12 година знала је да ће бити велика, а данас је нема

hot.net.hr
Емји је са 12 година знала је да ће бити велика, а данас је нема

Објављен је есеј који је преминула звијезда написала кад је имала дванаест година, у којем каже да жели развијати свој талент, пјевати и остати запамћена.

'Желим да људи чују мој глас и да због мене, на пет минута, забораве све бриге и невоље', написала је Ејми Вајнехаус кад је имала дванаест година у основношколском есеју назива Прича о мени.

Још у том добу предвидјела је да ће постати велико име и да ће у свијету заувијек остати запамћена. Рад је написан за школовања у лондонском Sylva Young theatre school почела је ријечима:

'Откад знам за себе јако сам гласна и сви говоре да не вичем. Не урлам ја да бих им сметала, то радим да би ме чули. У мојој обитељи мораш вриштати да би те нето чуо и примијетио', написала је тада, данас покојна, Ејми.

За свој глас и пјесму, којим је толико жељела зарађивати за живот, борила се још тада инзистирајући на томе да је родитељи упишу у квалитетну школу за младе таленте.

'Школа у коју сад идем ужасно је мјесто. Враћам јој се сваки дан и страшно патим. Вољела бих похађати наставу тамо гдје ће препознати мој талент, гдје нећу живјети под стегом, гдје ћу гласом пробијати границе властитих могућности. Гдје ћу моћи пјевати, а да ме нитко не ућуткава', пише у есеју пјевачице Вајнехаус која је очито још у дјетињству предвидјела да је пред њом велика каријера.

'Стално сањам тај један сан, да излазим на сцену и да сам јако популарна... Желим да ме људи заувијек памте', казала је Ејми чији је славни живот прије годину и мјесец дана трагично завршио.

У 27. години живота под утицајем алкохола преминула је у свом стану у Лондону. Њезин дух и пјесме, окруњени наградама Грами и укоричени у страницама изданих CD-а живјет ће вјечно. Баш као што је пожељела још као дјевојчица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана