Ема Вотсон у афери Панама пејперс

Агенције
Ема Вотсон у афери Панама пејперс

Британска глумица Ема Вотсон нашла се у бази података која садржи информације о афери "Панама пејперс". Пронашли су је истраживачи и посматрачи који су претраживали базу података, а тиче се афере избjегавања плаћања пореза.

Међународни конзорцијум истраживачких новинара (ИЦИЈ) на својој интернет страници у понедjељак увече, објавио је податке о више од 200.000 субјеката. База података садржи информације о фирмама, фондацијама и корисницима који се налазе на списку офшор компанија.


Портпарол Еме Вотсон је потврдио да је 26-годишњакиња на листи офшор компанија. Међутим додао је да она нема никакву добит на порез или монетарну предност. Умjесто тога, изјавио је како је све било за њене приватне потребе.

"Ема, као и многи појединци њеног нивоа и статуса, успоставили су офшор компанију искључиво у сврху заштите њене анонимности и сигурности", навео је портпарол у свом сапштењу.

Додао је како је свој поступак оправдала потребом заштите анонимности коју није имала послујући у Великој Британији.

Документи прикупљени током посљедњих година указују на уплетеност у аферу Панама пејперс, више од 140 свјетских политичара и бизнисмена, укључујући премијере Исланда и Пакистана, предсједника Украјине и краља Саудијске Арабије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана