Елтон Џон пише књигу о AIDS-у

Глас Српске
Елтон Џон пише књигу о AIDS-у

Популарни пјевач Елтон Џон написао је књигу о AIDS-у под именом "Love is the cure: Ending the Global AIds Epidemy", а у њој се дотакао и приче о славном Фредију Меркјурију, који је преминуо 1991. године и младом активисти Рајану Вајтеу.

Очекује се да ће књига бити издата у јулу. Поред штампане верзије, књига ће се наћи и у аудио-издању, у којем пјевач чита своју књигу.

- AIDS је болест која мора бити излијечена, али не неком чудноватом вакцином, него промјеном у срцу и души људи, који могу прекинути друштвене баријере и показати саосјећање - рекао је Елтон Џон, а преноси "Гардијан".

Славни пјевач се осврнуо на безброј људи који умиру од AIDS-а и рекао да пише дирљиву причу која би требало да подстакне другачије размишљање о овој опакој болести.

Његова фондација је до сада прикупила више од 145 милиона енглеских фунти за разна истраживања у вези са овом болешћу, али он вјерује да ће љубав и саосјећање највише помоћи.

Како су раније писали медији, популарни пјевач Елтон Џон планира да уради и мјузикл о свом животу, а како се нада, у њему ће учествовати и славни Џастин Тимберлејк.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана