Електрични оргазам слави 40 година концертом 9. децембра

Танјуг
Foto: ГС

БЕОГРАД - Београдска рок група Електрични оргазам имаће самосталан концерт 9. децембра у великој сали Комбанк Дворане којим обиљежава 40 година постојања и исто толико година од чувеног албума “Пакет аранжман”, саопштила је концертна агенција “Одличан хрчак”, организатор догађаја.

 После скоро двије године чекања да се стекну услови за наступ, легендарни бенд се радује што ће коначно изаћи на позорницу пред београдску публику.

Тиме је већ од раније познат датум 9. децембар сада и дефинитивно потврђен.

 "Срећни смо што је овај концерт добио зелено светло од надлежних. Пошто је ове године и 40 година од објављивања Пакет аранжмана, али и четири деценије нашег првог албума, спремамо посебна изненађења тим дуплим поводом, али и специјалне госте", изјавио је Срђан Гојковић Гиле, фронтмен групе.

Бенд је имао заказан концерт најприје марту 2020. године, затим у априлу, па на јесен исте године, али су сви отказани.

 "Ужелели смо се београдске публике и радује нас поновни сусрет са њом, јер на овај концерт предуго чекамо. Највећи део наших живота провели смо у Београду и много тога нас везује за овај град, па су нам баш због тога концерти код куће увек међу најдражим и најважнијим. Даћемо све од себе да ово буде још један концерт за памћење”, рекао је лидер бенда, пјевач, гитариста, композитор и аутор готово свих текстова.

Овог љета група је имала наступ на Беер фесту, а у Београду су протеклих година соло концерте углавном реализовали у Дому омладине. Недавно су свирали у Суботици, прије тога наступали на распродатим концертима у Зајечару, а чека их сљедећи концерт 18. новембра у Дому омладине Новог Сада.

Такође, током пандемије гостовали су и у Скопљу и Загребу. Електрични оргазам је настао 13. јануара давне 1980. године када су чланови групе гледали концерт етно џез рок састава “Леб и сол” из Македоније у тадашњем Дому синдиката и након њега одлучили да оснују бенд,а договор је пао у познатој кафани “Морнар”.

 Како најављују из агенције “Одличан хрчак”, дух заједништва који бенд његује пуне четири деценије коначно је могуће у потпуности доживјети 9. децембра са почетком у 20 сати. Раније купљене улазнице важе и за нови датум. Посјетиоци концерта мораће да имају са собом дигитални зелени сертификат или други документ који доказује да су негативни на корону, а на концерту ће бити поштоване све мјере које прописује Кризни штаб попут мјерења температуре на улазу, обавезне маске, дезинфекције руку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана