Екстравагантни живот милијардера и његове жене Српкиње оставио Британце без ријечи

Агенције
Екстравагантни живот милијардера и његове жене Српкиње оставио Британце без ријечи

Британски "Дејли Мејл" посветио је читав текст Александри Мељниченко у којем је покушао да објасни богатство којим располажу она и њен супруг Андреј.

 "Кад је њихова 225 милиона фунти вриједна суперјахта упловила у Лондон прошле недјеље Тоњер Бридге је морао да се подигне како би прошли. Но, кад је ријеч о невјероватно животном стилу њених власника, Андреја Мељниченка и његове гламурозне супруге Александре, плутајућа палата само је врх санте леда. Њихово богатство се процјењује на 11 милијарди долара, а они се не стиде да га троше на најекстравагантније могуће начине", започиње "Дејли мејл" свој чланак о руском олигарху и његовој драгој.

Потом су се посветили описивању суперјахте која је толико импресивна да је у сијенку бацила јахте свих других милијардера.

"Креативно назван 'А', овај брод је дизајнирао легендарни француски дизајнер Филипе Старк. Дуга је 120 метара, тешка 5.959 тона и опремљена је 4 центиметара дебелим стаклом отпорним на експлозије, хелиопадом на шестој палуби (укупно их има 8) и диском са стакленим стропом који гледа у базен који се налази на палуби изнад њега"

За хитна путовања ту је њихов прихватни авион на којем се налази велико слово А. Боеинг 737 платили су око 50 милиона долара и то без раскошне унутрашњости. Када је ријеч о аутомобилима Андреју је омиљен његов Бентли вриједан 250 хиљада долара.

"Иако воле да путују свијетом, чак и милијардери желе нешто да зову својим домом, а Андреј и Александра имају велики попис некретнина. Тајкун је у Лондону 2002. године купио стан на Беркли скверу вредан скоро 3 милиона фунти. То је тек станчић у поређењу са новим посједом који се протеже на 14 хектара у Аскоту и који се процијењује на 24 милиона фунти. Окружују га уређени вртови, шуме и парк, спа зона и базен налазе се у посебној кући, као и особље које ради у вили. Вила с три спрата пробитно је била намијењена краљевској породици с Блиског истока и има 20 спаваћих соба и 20 дневних соба, али Мељниченковима је изгледала помало суморно, па су је реновирали", пише „Дејли Мејл".

Пар живи у Москви гдје посједују вилу у заштићеној четврти изнван самог града. Андреј посједује и пентхаус вредан 12 милиона долара поред Централ Парка у Њујорку, а нагађа се да га је платио готовином. Наравно, посједују и вилу на југу Француске, а комшије су им Роман Абрамович и породица Хајникен.Када је први пут испловио суперјахтом, било је то да би наводно купио три Монеове слике које је купио за своју супругу, која обожава француске импресионисте.

"Купујемо све што нам се свиђа, а најдража умјетничка дјела изложена су у собама у којима најчешће боравимо", испричала је Сандра својевремено.

Британци подсјећају да је Сандра из Србије и да је са 17 година приступила групи Моделс, српском одговору на групу Spice girls и да је најчешће пјевала о љубави према новцу.

Александра је похађала математичку гимназију у Београду, а потом је студирала међународни менаџмент. „Српска Анђелина Џоли" говори енглески, шпански, српски, италијански и руски језик, а за Андреја се удала када је имала 28 година и имају ћерку Тару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана