Ејмин дом биће претворен у центар за рехабилитацију

Глас Српске
Ејмин дом биће претворен у центар за рехабилитацију

Лондонски дом Ејми Вајнхаус биће претворен у сједиште Ејми Вајнхаус фондације, пренијели су у петак британски медији.

Иако је раније било речено да родитељи намјеравају да продају Ејмину кућу у Камдену, у којој је пјевачица трагично преминула 23. јула ове године, неименовани извор тврди да су се предомислили јер је превише драгоцјена.

Циљ фондације је да се помогне зависницима од дроге и алкохола, али и онима који имају и друге проблеме, сличне онима које је имала покојна пјевачица.

- Желимо да направимо позитивну промјену - казао је Ејмин отац Мич, који се прошле седмице састао са британским званичницима да би се договорили о детаљима оснивања фондације.

Оснивање фондације ће дјелимично бити финансирано од продаје Ејминог новог сингла, који ће бити пуштен 14. септембра на њен 28. рођендан. Ради се о дуету са легендарним Тонијем Бенетом.

Пјесма ће се наћи на компилацији Тонија Бенета "Duets II".

- Покушавао сам да јој кажем да је веома талентована и да би требало мало да успори у животу. Када сам чуо да је умрла нисам могао да престанем да плачем. Била је тако драга - казао је недавно Бенет који је и сам годинама водио борбу против зависности.

Пјевачица је преминула у свом стану на сјеверу Лондона, а њено посљедње појављивање у јавности било је на фестивалу у Камдену, гдје је дошла да подржи своје кумче Диону Брумфилд.

Средином јуна у Београду је одржала посљедњи концерт, који се неславно завршио, јер је она наступом под дејством алкохола и дроге своје пјесме учинила непрепознатљивим.

Само неколико часова прије него што је њено тијело пронађено, менаџмент Ејми Вајнхаус је саопштио да ће пјевачица на неограничено вријеме отказати турнеју и све заказане наступе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана