Џорданов бивши аутомобил продаје се за 23 долара

ГС
Џорданов бивши аутомобил продаје се за 23 долара

Разне меморабилије и предмети који су припадали славним особама на аукцијама се често продају за стотине хиљада, па и милионе долара, али ове седмице ће један сретник добити прилику да купи скупоцјени аутомобил који је некад возио Мајкл Џордан за само 23 долара, симболичну своту у част броја на његову дресу.

Један од најпознатијих драгуља из његове колекције био је Mercedes-Benz S600 Lorinser из 1996. године, којег је продао прије неколико година, а вриједност му је процијењена на 120.000 долара. Нови власник након неког времена покушао га је препродати, ставио га на аукцију за 100.000 и добио понуду од чак 202.000 долара, али се накнадно испоставило да понуђач нема новца да га плати па је све пропало, преноси Индекс.хр.

Сад га је власник поново ставио на продају, али не на аукцију на којој би поново досегнуо шестероцифрену цијену, него дословно за 23 долара. Заинтересирани се, пишу амерички медији, могу пријавити на апликацију, на којој ће лутријом бити одабран добитник права да овај дјелић спортске хисторије добије за вриједност коју дневно потроши у трговини.

За поређења колико на аукцијама могу дохватити Џорданови сувенири, прошле је године његов дрес из финала 1998., кад је с Чикаго Булсима освојио задњи од шест наслова првака, продан за 10.1 милион долара.

Јордан је одавно постао први спорташ чија је вриједност премашила милијарду долара, а ове седмице је довршио посао живота продавши већински удио у НБА франшизи Шарлот хорнетсе. Није познато колики је тачно удио и за колико новца продао, али вриједност Хорнетса процијењена је на три милијарде долара. Џордан ће остати један од мањинских власника, преноси Уна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана