Џордан тражи десет милиона долара

Глас Српске
Џордан тражи десет милиона долара

Један од најбољих кошаркаша свих времена Мајкл Џордан тражи десет милиона долара од трговина које су му хтјеле указати част у издању "Sports Ilustrateda" посвећеном њему.

Двије трговине прехрамбеним производима у Чикагу су неовлаштено користиле име Мајкла Џордана у својим рекламама и због тога ће платити.

A Доминицкс Финер Фоодс и Јењел Фоод Сторес само су хтјеле да честитају Џордану на великој каријери. Заправо, те су двије рекламе објављене само у посебном издању "Sports Ilustrateda" под насловом "Jordan: A Hall of Fame Career ". Можда би све прошло без посљедица да рекламе нису за бифтеке.

Проблем је у томе што већ двије печењаре и једна интернет компанија која се бави бифтецима већ користе Џорданово име, и то потпуно легално. Кошаркашка легенда, наравно, стоји уз оно што продаје, па му не пада на памет да рекламира својеврсну конкуренцију.

Зато Џордан од сваке трговине тражи по пет милиона долара. Није да му требају, али ред је ред. Иако је играјући кошарку од 1984. до 2003. године, са мањим прекидима, зарадио неколико стотина милиона долара.

У каријери је освојио десетине признања од којих се истичу сљедећа. Уврштен међу 50 најбољих играча NBA лиге свих времена, освојио је шест наслова шампиона лиге са Чикаго Булсима, пет пута би­о је најкориснији играч лиге и чак 14 пута биран у All star екипу. Са репрезентацијом СAД освојио је двије златне медаље на Олимпијским играма у Лос Aнђелесу 1984. и у Барселони 1992. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана