Џони Штулић запјевао народњаке AUDIO/VIDEO

Глас Српске
Џони Штулић запјевао народњаке AUDIO/VIDEO

Највећи бунтовник рок сцене екс-Југославије, култни и контроверзни пјесник и писац Бранимир Џони Штулић поново је пропјевао, послије читаве деценију и по паузе.

Шест нових пјесама бившег фронтмена "Aзре" недавно је објављено на "Јутјубу", а ријеч је о двије севдалинке Aлексе Шантића "Емина" и "Што те нема", те чувеном хиту Томе Здравковића "Данка", као и "Стојанке, беле Врањанке", "Пусти да ти леут свира" и "Рамо, Рамо".

Није познато гдје су, како и када, ове пјесме снимљене, нити како су завршиле на интернету. Непознаница је за сада и да ли су објављене уз Џонијево одобрење, али је њихова аутентичност несумњива. Иако су снимци нешто лошијег квалитета, свако ко их послуша препознаће јединственог Штулића, кога је немогуће тако вјерно опонашати.

Нове пјесме још нису достигле велику популарност, послушало их је тек неколико хиљада људи, највише "Данку" Томе Здравковића, али коментари испод њих довољно говоре о томе колико су слушаоци били одушевљени.

Јер, било да су снимљене нешто раније или тек прије коју седмицу, то је и даље онај исти Џони, са непоновљивим гласом и шмеком због којег његова популарност ни данас не јењава.

Штулић је прије више од десет година обрадио народне пјесме "Мито, бекријо" и "Димитријо, сине Митре", а прије тога и пјесме "Aјде, Јано", "У Стамболу на Босфору", "Мој дилбере", "Имам једну жељу"...

Стиховну збирку аутобиографских записа у петнаестерцу "Смијурија" Штулић је издао 2005. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана