Џони Деп у проблему: Амбер Херд се удружила са "ђавољом адвокатицом"

Б92
Foto: профимедиа

Амбер Херд и Џони Деп данас се поново суочавају на суду, у Вирџинији, у случају за клевету. Према извјештајима, осим бившег пара, као свједоци ће се појавити и многа позната имена: Џејмс Франко, Пол Бетани, Илон Маск и представници компанија Волт Дизни, Ворнер брос.

Деп је тужио Амбер Херд 2019. због њеног текста из 2018. који је написала за "Вашингтон пост", под насловом "Говорим против сексуалног насиља и суочавам се са гнијевом наше културе. То се мора промијенити".

"Као и многе жене, била сам малтретирана и сексуално злостављана док сам била на факултету. Али сам ћутала, нисам очекивала да ће подношење тужби донијети правду. И нисам себе доживљавала као жртву", написала је глумица.  Затим наставља: "Онда сам прије две године постала јавна личност која представља насиље у породици, и осјетила сам пуну снагу гнијева наше културе према женама које говоре".

Иако Амбер Херд није именовала Депа, његов правни тим је тврдио да текст "јасно имплицира да је господин Деп насилник у породици", називајући га "категорички и доказиво лажним".

Деп је тражио "не мање од 50 милиона долара" као надокнаду штете, а као одговор, Амбер Херд је поднела тужбу против свог бившег мужа, захтјевајући "не више од 100 милиона долара" као и имунитет на његову тужбу. Према извјештају Гардијана, током суђења, правни тим Амбер Херд ће вјероватно тврдити да она треба да буде имуна на тужбу за клевету због закона Вирџиније, односно због одредбе која је осмишљена да заштити људе од непријатних тужби када се ради о питањима од јавног значаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана