Џони Деп спашава осуђенике на смрт

Танјуг
Џони Деп спашава осуђенике на смрт

Мушкарац коме је Џони Деп помогао да избјегне погубљење у Арканзасу постао му је као брат, све са истоветним тетоважама.

 “Имамо неке”, рекао је Деп показујући на тетоважу на десној страни груди. “Ову је Дејмијен дизајнирао. Једна ми је од најдражих и много ми значи”, рекао је Деп АП-у уочи премијере документарца “West of Memphis” о Дејмијену Еколсу и двојици других оптуженика.

Еколс је рекао да готово сваки пут када се сретне са Депом њих двојица посjете неки салон за тетовирање што је, према рijечима Депа, “прослава тренутка”.

Еколс, Џеси Мискели и Џејсон Болдвин провели су 18 година у затвору због убиства тројице осмогодисњака у западном Мемфису 1993. године. Сва тројица су 2011. ослобођена након што су се појавили неке недосљедности у доказима. О њиховом случају снимљено је више документараца, а изазвао је и велико интересовање познатих глумаца и музичара који су вјеровали да тројка није крива за убиство дјеце.

Тројица мушкараца били су тема документарне серије “Paradise Lost” која је запала Депу за око.

“Видио сам прве документарце и запитао се да ли ћу ово да погледам, помислим како је све то страшно и потом одем на милкшејк”, рекао је Деп.

Звијезда серијала “Пирати са Кариба” је заједно са Едијем Ведером из групе “Pearl Jam”, Натали Мејнс из групе “Dixie Xhicks”, музичарком Хенријем Ролинсом и редитељем Питером Џексоном - који је продуцирао “West os Memphis” помогао да се плате правне таксе како би се тројица мушкараца ослободили.

Еколс, 37, који стално носи наочаре за сунце јер му послије толико година у затвору сунце смета, каже да Депова подршка није била лимитирана само на његово вријеме у затвору.

“Био је са нама стално. Од када смо изашли, постао ми је као брат. А тетовирање је једна од ствари коју стално радимо и која нас повезује, то је нешто што могу стално да носим уза себе и што ми истински значи”, рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана