Џони Деп награђен Златном медаљом за заслуге: Остаћу јој досљедан и учинићу све да ово буде отјелотворење моје обавезе

Курир
Foto: курир

Глумац Џони награђен Златном медаљом за заслуге а потом истакао да је то за њега веома важан тренутак на који је поносан.

Како је рекао, имао је прилику и прије много година је био благословен да упозна веома чудног човјека за ког је одмах знао да не припада Холивуду.

- Његово име је Емир Кустурица. Постао је брат, његова породица је постала моја, гледао сам како му дјеца одрастају, остварили смо везу од првог дана. То доста говори о једној особи. Кад вас воли, воли, увијек каже шта мисли и вјерује у сада и то ми се свиђа код њега. Сврха рада и да се оснују нова радна мјеста и створи посао, желим да допринесем томе са Емиром. Овдје људи мисле да је сврха најприје искористити овај тренутак, а то сам сазнао од многих добрих душа које сам упознао у овој земљи. Направио сам овде филм са екипом која је била спектакуларна. Верујем да постоји доста талента које ћемо овде тек наћи. Заиста желим да се захвалим предсједнику Вучићу и ова медаља за заслуге коју сам примио, драго ми је што сте ми је доделили и остаћу јој доследан и учинићу све да ово буде отелотворење моје обавезе овде.

Истакао је да је Кустурица човјек који каже оно у шта вјерује и шта мисли, те да је као такав аутентични представник свога народа.

Казао је да је кроз његове ставове, обичаје, отвореност и пријатељство умногоме сазнао о цијелом српском народу.

Деп је истакао да жели да допринесе развоју Србије и казао да је "ова дивна земља" богата талентованим младим људима, те изразио задовољство што је имао прилику да са њима сарађује у области умјетности и културе.

Славни глумац каже да је сада у новој фази живота, коју би желио да отпочне у Србији и додао да ће учинити све што је у његовој моћи да допринесе побољшању живота, као и унапређењу умјетничке слике наше земље.

"Нека ова медаља буде отелотворење моје обавезе према Српском народу", рекао је Деп.

Чину доделр одличја Депу претходила је музичка нумера из Деповог филма "Дон Хуан де Марко" коју је извела група НеБо.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана