Џими Џамп напада Муриња

Глас Српске
Џими Џамп напада Муриња

Каталонац Џими Џамп, који је свјетску славу стекао "улетањем" на спортске догађаје, на свом званичном сајту најавио је да ће на предстојећем "Ел класику" покушати да стави капу тренеру Реала Жозе Мурињу.

Капа о којој је ријеч зове се "баретина" и један је од препознатљивих симбола Каталоније, а Џими Џамп, иначе велики навијач Барселоне, користи је приликом сваке "акције". Он ће и овог пута, како је рекао, покушати да изненади чуваре реда на стадиону и дотрчи до португалског стручњака, да би му натакао на главу црвену капицу.

- Он ми је циљ. A сљедећи пут капа ће на главу Кристијана Роналда - најављује Џамп.

Правим именом Хауме Маркет Кот прекинуо је на десетине врхунских спортских догађаја својим утрчавањима на терен, у чему га не спречавају чак ни затворске казне. У његовом низу подвига стоји да је Луиса Фига у финалу Европског првенства у Португалији 2004. године покушао да загрне у Барселонину заставу и отрчи затим све до гола и забије се у мрежу, а Роџеру Федереру лани је у финалу Ролан Гароса покушао да навуче на главу каталонску капу. Трчао је стазом "формуле 1" на Великој награди Шпаније 2004. године, те прекинуо неколико обрачуна између Барселоне и Реала, као и неколико финала и полуфинала Лиге шампиона, а једном се на рагби утакмици прикључио екипи која је изводила почетни ударац, поставивши се у нападачки став.

Највећи дерби шпанског фудбала игра се у понедјељак, дан послије избора у Каталонији. Отежавајућа околност по Џими Џампа, али уједно и изазов за њега, је чињеница да ће тога дана у Барселони бити појачане безбједносне мјере, а велики број полицајаца биће распоређени око "Ноу кампа" и на трибинама стадиона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана