Џибонијев емотивни пожар у Бањалуци

Н. Л.
Џибонијев емотивни пожар у Бањалуци

Одавно у граду на Врбасу није владало толико интересовање за неки концерт као за концерт сплитског музичара Златана Стипишића Џибонија. На концерту у препуној бањалучкој дворани "Борик", на Дан заљубљених, било је посјетилаца из цијелог региона.

 Горјела је дворана од одличне атмосфере коју је својим концертом направио Џибони са бендом и гостима. Више од 5.000 посјетилаца, те велики број оних који су стајали изван дворане јер нису успјели доћи до улазница које су распродате у два дана, били су као једно.

Није било пјесме коју је Џибони пјевао а да га у стопу није пратила и публика, која га је на тренутке знала и надгласати. Гости концерта били су америчка соул пјевачица Хони Ларошел и увијек занимљиви и енергични Дамир Урбан, чије је појављивање на трибинама међу публиком окруњено овацијама и здушним пјевањем хита "Буди моја вода".

dziboniКонцерту су присуствовале и многе Џибонијеве колеге из свијета музике, па је тако видно одушевљена била бањалучка пјевачица Маја Татић, док је фронтмен београдског бенда "Ван гог" Звонимир Ђукић Ђуле само због концерта дошао у Бањалуку. Послије концерта публика и Џибони били су под утицајима музичког споја који је надмашио сва очекивања.

- Било ми је битно да су људи били расположени и да су знали моје пјесме и то ми је право задовољство. Моје пјесме су о повјерењу и о нечему што покуша да види у човјеку најбоље. Мислим да се сада боље осјећам, нисам увијек био такав и мислим да је сада био прави тренутак да гостујем у Бањалуци. Сваки човјек у себи има двије биљке које мора заливати, да узгајаш најбоље и најгоре у себи - рекао је Џибони.

Популарни пјевач отворио је душу и признао да су га само Урбан и Влатко Стефановски инспирирали кроз све ове године.

- И они живе за музику. У естради данас није тема створити љепоту, већ створити профит, а мени је обрнуто и покушавам да у својој малој школици и зиду који сам створио око себе будем са себи сличним људима јер нисам ја неки тип који не би подлегао неким рационалним наговорима - казао је Џибони. 

На крају је најавио да би се поново могао сусрести са бањалучком публиком.

- Када знаш да имаш сутра концерт и данас пјеваш три сата, човјек у глави има малог подстанара и калкулацију да се мора чувати за сутра. Да имам сутра концерт, не бих био добар публици колико сам био вечерас. То постоји и у спорту јер су људи у мислима већ даље. Публика не треба да осјети да је то неки блеф. Било би добро на љето доћи и одржати неки "unplugred" - додао је Џибони.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана