Џибони: Желим једнаку шансу за сву дјецу

Глас Српске
Џибони: Желим једнаку шансу за сву дјецу

Aмбасадор добре воље пјевач Златан Стипшић Џибони написао је уочи концерта у Сарајеву на UNICEF-овом "Зиду дјечијих жеља и захтјева" да жели породице без насиља и школе у којима су једнаке шансе за сву дјецу, преноси Срна.

Џибони, који у Хрватској помаже смањење насиља међу дјецом и боље остваривање права дјеце, није заборавио ни дјецу у БиХ, саопштено је данас из UNICEF-а.

- Желим породице без насиља и школе гдје ће дјеца имати подједнаку шансу да открију у чему су посебни, без обзира на материјално стање породице из које долазе - истакао је Џибони на "Фејсбук" страници "Зид дјечијих жеља" коју је покренуо UNICEF. Дјечији фонд УН-а је у оквиру сталних настојања да укаже на важност поштивања права сваког дјетета и стварање услова да се сваком дјетету испуни свако право, покренуо онлајн наградну игру "Пожели боље дјетињство" и на овај начин анимирао је дјецу да искажу жеље и захтјеве и упознају се о својим правима.

Жеље и захтјеве до сада је послало више од 200 дјеце из свих дијелова БиХ, а "Фејсбук" страници "Зид дјечијих жеља" прикључило се више од 10.000 чланова чије су жеље веома сличне. Скоро сва дјеца желе мир, љубав, срећу и топлину породичног дома, наводи UNICEF.

Наградна игра трајаће до 15. фебруара, када ће бити награђене жеље са највише "лајкова". Више информација о наградној игри сви заинтересовани могу пронаћи на њњњ.засвакодијете.ба.

"Зид дјечијих жеља" је дио пројекта "Јачање система социјалне заштите и инклузије дјеце у БиХ" који UNICEF реализује уз подршку Европске уније, Владе Норвешке и Одјељења Владе Велике Британије за међународни развој, те у сарадњи са надлежним институцијама на државном, ентитетском и локалном нивоу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана