Џесика Бил у походу на Килиманџаро

Глас Српске
Џесика Бил у походу на Килиманџаро

Aмеричка глумица Џесика Бил биће међу славним личностима које ће се у јануару попети на афричку планину

Килиманџаро да би скренули пажњу јавности на проблем несташице воде за пиће у свијету. Поред Џесике Бил, у поход на највиши планински врх у Aфрици (5.800 метара) кренуће и хип хоп пјевач Лупе Фиаско и аустралијска глумица Изабел Лукас.
Експедиција "Самит на врху" идејна је замисао пјевача и продуцента Кене, чији је отац као дијете у Етиопији боловао због недостатка воде.
Џесика Бил (27) је указала да ју је "шокирало" сазнање да више од милијарду људи широм свијета нема приступ води за пиће.
- То је основна људска потреба - истакла је глумица и додала да је поносна што ће се попети на Килимаџаро да би на било који начин скренула пажњу на кризу са водом, опасну по живот која не постоји само у Aфрици, већ широм свијета.
И Џастин Тимберлејк могао би да се придружи групи славних планинара. Пјевач и глумац рекао је раније да се припрема за велику планинарску експедицију.
Кена је додао да ће сва имена учесника у подухвату бити саопштена током наредних мјесеци и апеловао је на јавност да успон прати на Интернету. Свака донација у кампањи обезбиједиће чисту воду онима којима је она потребна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана