Џери Сајнфелд најбогатији глумац

Агенције
Џери Сајнфелд најбогатији глумац

Чињеница да глумци А листе зарађују милионе по филму није новост. Многи од њих осим плате траже и проценат од зараде филма, али то полази за руком само највећим звијездама.

На врху листе најбогатијих глумаца налази се Џери Сајнфелд. Постао је познат захваљујући улози у ТВ серији "Сајнфелд", која се приказивала до 1998. године. По завршетку серије, наставио је да се бави стендап комедијом, гостовањима на телевизији и наступима по клубовима. Глумио је у неколико филмова, најчешће самог себе.

Том Хенкс, амерички глумац и продуцент, чак пет пута био је номинован за престижну награду "Оскар", а освојио ју је два пута. Током дугогодишње каријере добио је велики број филмских признања и играо у многим драмама и комедијама, због чега није чудно што је један од најбогатијих глумаца.

Међу онима са најдебљим новчаником је и холивудска легенда Клинт Иствуд, који је најпознатији по улогама у вестернима и улози инспектора у "Прљавом Харију". Осам пута је био номинован за "Оскара" за режију и продуцирање. Он је један од тројице живих редитеља који су режирали чак два остварења која су добила "Оскара" за најбољи филм.

Џек Николсон је рекордер по броју "Оскара", номинован је 12 пута, а "златни кип" добио је два пута за главну улогу и једном за споредну. Он је 1994. године био најмлађи глумац коме је Амерички институт додијелио награду за животно дјело.

Бил Козби, који је дуго имао репутацију најпопуларнијег и најбољег америчког забављача, такође се нашао на листи најимућнијих. Остварио је бројне филмске улоге, али највећу популарност донијели су му рад на телевизији и серија "Козби Шоу".

Џони Деп познат је као ексцентрик који интригира публику костимираним улогама. Филмови у којима је глумио зарадили су више од 2,2 милијарде долара у Америци и 4,7 милијарде у остатку свијета.

Нешто богатији од Депа је Том Круз, популарни амерички глумац и режисер који је за "Оскара" номинован три пута, али ниједном није добио ово престижно признање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана