Џеред Лето од преступника до звијезде

Агенције
Џеред Лето од преступника до звијезде

Холивудски глумац Џеред Лето је истовремено и рок и филмска звијезда, што никоме из његове генерације није пошло за руком.

Захваљујући "Оскару" за изузетну улогу трансвестита у филму "Пословни клуб Далас", успјеху свог бенда "30 Second To Mars" и тумачењу лика Џокера у остварењу "Одред отписаних" Лето је доспио у сам врх успјешних умјетника. 

- У моју канцеларију је ушло много људи који су освајали "Оскара" и коју су тражили од мене да постану успјешне рок звијезде. Само је  Џереду то успјело - каже музички менаџер Ирвинг Азоф.

Лето који има 44 године је био право "дивље дијете" и није имао велике амбиције, а као тинејџер био је у проблемима, укључујући дрогу и ситне крађе. Чак је неколико пута хапшен.

- Никада ме нису ухватили у крађи. Увијек сам био веома брз. Мало у животу има тако добрих осјећаја као онај када бјежите од полиције и успијевате побјећи - каже Лето.

Похађао је Школу визуелних умјетности на Менхетну гдје је пожелио да постане филмски редитељ. Зато је послије завршетка школе отишао у Лос Анђелес са одлуком да се прво опроба у глумачким водама. Дошао је на кастинг за ТВ серију "Мој такозвани живот" и одмах су га примили.

- Био је то кратак период мог живота. И будимо реални, једва да сам проговорио неколико реченица у тој серији - присјетио се глумац који је захваљујући управо овој серији доспио у средиште Холивуда.

Зато је Лето пажљиво одабрао своју сљедећу улогу, у биографском филму о студенту атлетичару Стиву Префонтену. Филм није добро прошао код критике и публике иако је млади глумац одлично обавио свој задатак.

- Такве ствари се често дешавају са филмским глумцима. Неки филмови нам сломе срце - признаје Лето.

Истовремено, глумац је стално писао пјесме и наговорио је брата Шенона да се пресели у Лос Анђелес како би заједно компоновали музику. Они су 1998. потписали уговор за прву плочу њиховог бенда.

- Хтјели смо да бенд буде квалитетан и познат по добрим пјесмама, а не о чињеници да у њему свира  Џеред Лето - каже глумац који заједно са братом наступа као главна звијезда на бројним фестивалима у САД и иностранству, али и другим земљама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана