Џенифер Лопез и Зендаја копредсједавајуће овогодишње Мет Гала свечаности

Танјуг
Џенифер Лопез и Зендаја копредсједавајуће овогодишње Мет Гала свечаности

ЊУЈОРК - Глумци Џенифер Лопез, Крис Хемсворт и Зендаја, као и музичар Бед Бани, придружиће се уредници америчког издања магазина “Вог” Ани Винтур као копредсједавајући овогодишње Мет Гала свечаности, саопштили су модни часопис и Музеј умјетности Метрополитен.

Овогодишња тема је „Успаване љепотице: Поновно буђење моде“.               

Кодекс облачења је повезан са темом овогодишње свечаности која ће бити одржана 6. маја, која је у складу са прољећном изложбом у Институту за костим Метрополитен музеја.   Ријеч је о драгоцјеним одјевним предметима из огромне колекције у Институту за костим, а кустоси музеја ће их поставити у стаклене витрине, преноси Асошиејтед прес.

Кустос Ендрју Болтон, који је организатор модних изложби Мет Гале, рекао је у новембру да је тражио начин да буквално удахне живот колекцији од 33.000 комада, од којих многи никада нису виђени. Одабрао их је око 250 и организоваће емисију на теме земље, мора и неба.

Ово је трећа година за Бед Банија на гала фестивалу и прва за Хемсворта. Лопез је била на листи гостију 13 пута, а Зендаја пет.

Почасни предсједавајући су креативни директор компаније "Loewe" Џонатан Андерсон и извршни директор ТикТока Шоу Ци Чев.

ТикТок је спонзор церемоније, уз подршку "Loewe".

Изложба ће трајати од 10. маја до 2. септембра 2024.

Мет Гала 2024 је добротворна акција за прикупљање средстава за Метрополитен музеј у Њујорку која се одржава сваке године првог понедјељка у мају.

Догађај окупља звијезде, младе креативце и узоре модне индустрије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана