Џенифер Лопез и са 50 година успјешна музичка звијезда и пословна жена

Борис Ђурић
Џенифер Лопез и са 50 година успјешна музичка звијезда и пословна жена

Иако су је бројни хејтери и таблоиди покушавали зауставити Џенифер Лопез је настављала изнова обнављати себе и сада са својих 50 година никада није била снажнија као забављач или храбрија као пословна жена.

- Она је оличење отпора. Када дођете до великог успјеха људи ће увијек покушати да вас оборе. Али она увијек остаје бити на ногама - каже Констанс Ву, која глуми са Лопезовом у филму "Преваранти".

И заиста, њена посљедња турнеја је доказ да је она још увијек звијезда у успону. Од јуна до почетка августа Лопезова је извела 38 концерата у углавном распродатим дворанама широм свијета и зарадила је скоро 55 милиона долара.

- Нисмо били свјесни да ће се у Тел Авиву појавити више од 50. 000 људи или 30.000 људи у Москви. Она нема тако велику историју у погледу турнеја - рекао је њен дугогодишњи менаџер Бени Медина.

У ствари Лопезова још увијек покушава да пронађе начине да прошири свој домет. Размишља о режирању свог првог филма, адаптације њене предстојеће ТВ драме "Мајка" у којој има водећу улогу.

- Глума и режија ће ми узети годину дана живота. Мораћу бити спремна на то - рекла је Џенифер у недавном интервју за магазин "Варајети".

Такође и снима нову музику за "Ожени ме", комедији о поп звијезди која се покушавати навикнути на славу у доба друштвених мрежа. Али ситуација није увијек била тако добра. Она се сјећа да када је почињала у индустрији забаве знала је не добијати улоге због своје етничке припадности.

- Можда прије неких 30 година имала сам размишљање типа "Ти си латино дјевојка и имаћеш шпанске улоге, глумићеш служавке и бићеш ограничена на такве улоге". Ствар је у томе да требате натјерати људе у бизнису - агенте, менаџере и остале - да повјерују да ова дјевојка може урадити и нешто више - казала је она.

Лопезова није била нервозна када је са 26 година добила водећу улогу у филму "Селена" и била прва од 22.000 дјевојака које су конкурисале за ту улогу.

- Била сам превише млада и заиста нисам знала шта се дешава. Било је одлично што су ми дали милион долара - присјећа се она.

Она каже да је филм имао својеврсни утицај и "да је утабао пут за генерацију латино глумаца које су касније постале и предузетнице, од Еве Лонгорије па до Џесике Албе.

Одрастајући у Бронксу Лопезова никада није водила своју компанију или имала пословни успјех.

- Мој први чек сам добила можда када сам имала десет година. Знала сам чешљати у салону љепоте и прати лавабое. Само сам жељела зарадити својих десет долара, да радим са њим шта год желим. И био је то заиста добар осјећај наглашава она.

Али сада, она је прави пословни могул којем се свиђа доношење одлука.

- Мислим да сам навикла бити шеф. Нико у мојој породици никада није био шеф ичега. Увијек смо имали шефове. Али у задњих пет година више вјерујем у себе и одајем себи више признања, знајући да 'сада ја управљам бродом' - прича Лопезова. Она иначе мисли да је кључни моменат за тренутни раст каријере били одлука да 2011. године постане судија у шоу " Амерички идол".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана