Џексон и Присли највише зарадили послије смрти

Глас Српске
Џексон и Присли највише зарадили послије смрти

Неке славне личности чак и послије своје смрти настављају да зарађују, па су тако Мајкл Џексон, Елвис Присли и Мерилин Монро три преминула умјетника који су највише зарадили током последњих годину, према рангирању часописа "Форбс" објављеном јуче.

У периоду између октобра 2010. и октобра 2011. године Мајкл Џексон је зарадио 170 милиона долара, далеко испред Елвиса Прислија, који је зарадио 55 милиона долара и Мерилин Монро, 27 милиона, наводи "Форбс".

Да би се нека од "славних мртвих особа" уопште нашла на овој листи, потребно је да је зарадила најмање шест милиона долара у посљедњих дванаест мјесеци.

Глумица Елизабет Тејлор, која је умрла 23. марта, ушла је на ту листу на петом мјесту (12 милиона долара), које дијели са Џоном Леноном, а налази се иза цртача стрипа "Пинатс" Чарлса Шулца, који је у поменутом периоду зарадио 25 милиона долара.

Приходи углавном стижу од ауторских права или лиценцирања фотографија. За Елизабет Тејлор добит је највише остварена од њеног парфема "White Diamonds".

Интернационална циркуска трупа "Сирк де Солеј" такође је допринијела да се попуни насљеђе преминулих славних умјетника према "Форбсу".

Њихова представа "Вива Елвис" допринијела је да тај умјетник сачува друго мјесто на листи. Новац од те трупе такође су зарадили Џон Ленон и Џорџ Харисон, који су 13. на списку са шест милиона долара добити.

Прошле године су Мајкл Џексон и Елвис Присли већ били на врху листе, а иза њих је био писац "Господара прстенова" Џон Толкин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана