Џејмс Бонд је алкохоличар, на прагу смрти?

Танјуг
Џејмс Бонд је алкохоличар, на прагу смрти?

Чувени британски тајни агент Џејмс Бонд био је алкохоличар и да је стварна личност, умро би у својим педесетим од посљедица конзумирања превише дувана и алкохола, наводи се у студији објављеној у Британском медицинском журналу (BMJ).

У студији се наводи да је, ако је судити према књигама, Бонд толико пио да су му се руке константно тресле (отуда промућкан, а не промjешан мартини) а због количина алкохола која је испијао прijе завођења, сасвим је могуће да му перформансе у кревету нису биле на нивоу.

Студију, коју преноси АФП, написала су три британска љекара који су прочитали свих 14 књига о Џејмсу Бонду које је написао Ијан Флеминг и биљежила када и шта је главни лик пио.

Из студије су искључена два романа: "Шпијун који ме је волио", јер је написан у првом лицу, а конобарица која има улогу приповједача није поуздан извор. Друга искључена књига је: "Octopussy and The Living Daylights", компилација кратких прича.

Љекари су тако анализирали 12 романа, односно 123,5 дана из живота Џејмса Бонда. Од тога, свега 36 је било без алкохола и то због тога што је био или заробљен или у болници. То оставља 87,5 дана током којих је Бонд попио 1150 чаша алкохола, односно 92 јединице недјељно што је четири пута више од препоручене дозе.

"Количина алкохола коју је Џејмс Бонд конзумирао говори нам да је имао велике шансе да оболи од неких болести везаних за алкохол и тако пријевремено умре", наводи се у студији.

"Ниво функционисања описан у књигама није у складу са физичким, менталним па чак и сексуалним функционисањем некога ко је попио толико алкохола".

Студија се завршава отворном стрелицом: "Џејмс Бонд није био у стању да промјеша своје пиће, чак и да је то желио, због алкохолом изазваног тременса".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана