Џејми Дорнан доживио срчани удар у Португалу

Танјуг
Foto: Агенције

ЛОНДОН- Британски глумац Џејми Дорнан (41) доживио је срчани удар док је био на одмору са пријатељима у Португалу.

Током одмора он је почео да пати од симптома срчаног удара који су највјероватније изазвале "токсичне' гусјенице" на које је наишао, а због болова је морао да буде хоспитализован, преноси Мирор.

Један од пријатеља који је са њим био на одмору такође је доживио неке од симптома док су били у одмаралишту за голф, а љекари су закључили да су симптоме изазвале гусјенице.

"Испоставило се да смо се налетјели на длакаве поворке и да смо имали среćе што смо изашли из те гусјенице живи", рекао је пријатељ и додао да су неки од симпрома били пецкање и трнци у лијевој руци.

Мале длаке гусеница имају иритирајући протеин који се зове тауметопоеин, који може да изазове болне иритације коже, очију и грла и осип и, у ријетким случајевима, алергијске реакције.

"Сјајно смо се провели првог дана, играли голф, изашли, попили се пуно вина, а онда смо прешли на еспресо мартини. Сљедећег дана смо играли голф, сви смо били апсолутно ужасни и почео сам да осјећам трнце у лијевој руци, а затим и у лијевој руци. Ја сам син љекара опште праксе и помислио сам 'Ово је обично знак почетка срчаног удара.' Сада сам прилично здрав момак, али када почнете да размишљате, имате срчани удар, прилично сте сигурни да се убјеђујете да га имате", рекао је Дорнан.

Када је стигао у локални медицински центар, медицинска сестра је открила да му је откуцај срца 120 откуцаја у минути.

Он је рекао да су му утрнули лијева рука и нога, као и десна нога.

На крају се испоставило да на голф теренима на југу Португала постоје гусјенице које убијају псе и изазивају срчане ударе код мушкараца у 40-им годинама.

Дорнан је познат по филмовима Туриста, Трилогији "50 нијанси сиве", "Пад".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана