Џеј Ло се покајала због Туркменистана

Aгенције
Џеј Ло се покајала због Туркменистана

Америчка глумица и пјевачица Џенифер Лопез отпјевала је "Срећан рођендан" предсједнику Туркменистана Гурбангулију Бердимухамедову, да би њен портпарол потом изјавио да Лопезова не би уопште наступила да је знала за кршење људских права у тој земљи, јавиле су агенције.

Лопезова је у суботу увече наступила у Туркменистану, а у саопштењу је њен портпарол навео да је цијели догађај организовала Кинеска национална нафтна компанија и да то није био политички догађај.

Концерту је присуствовао Бердимухамедов, кога су организације за заштиту људских права често критиковале, док "Хјуман рајтс воч" описује Туркменистан као "једну од најрепресивнијих земаља на свијету".

Портпарол Лопезове рекао је да пјевачица не би наступила да је знала о кршењу људских права.

- Рођенданска серенада била је захтјев кинеске корпорације у посљедњем тренутку, који је пјевачица била вољна да прихвати - додаје се у саопштењу тима Лопезове.

Лопезова је најновија у низу познатих који су били на удару критика због наступа у зем          љама или пред лидерима који крше људска права.

Оскаровка Хилари Свонк се 2011. извинила што је присуствовала рођенданској журци чеченског лидера Рамзана Кадирова, кога оптужују за мучења и убиства.

Музичари Бијонсе, Нели Фуртадо, Фифти Сент, Мараја Кери и Ашер добили су позамашне суме новца за наступ на журкама свргнутог и убијеног либијског лидера Моамара Гадафија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана