Две дјевојке однијеле су их прије 55 година: Хендриксови руком писани стихови поново спојени

б92
Foto: профимедиа

Легендарни гитариста Џими Хендрикс је пре свирке у Енглеској 1967. године поцијепао на два дијела страницу папира са руком исписаним текстом пјесме "51ст Аниверсери", како би дао аутограме својим обожаватељкама. Две половине папира са Хендриксовим рукописом и потписом спојене су послије 55 година.

Амерички музичар Џими Хендрикс и његов бенд "Џими Хендрикс Експириенс" свирали су у Бату, у Енглеској , 20. фебруара 1967. године, када су случајно замијенили Чака Берија, који је отказао свој наступ.

Пред сам почетак концерта, две обожаватељке Џимија Хендрикса, дошле су до врата бекстејџа са молбом да добију аутограм.
 Пошто није имао празан папир, Хендрикс је поцепао страницу из блока својих пјесама, поделио је на два дијела и потписао заједно са члановима бенда - бубњарем Мичом Мичелом и басистом Ноелом Редингом.

На поцепаној страници био је руком писан текст песме "51ст Аниверсери" која је само три недјеље касније објављена као Б страна хит сингла "Пурпл Хејз", Хендриксовог другог у каријери.

Током година, две дјевојке су отишле свака својим путем, а са њима и две странице стихова. Прошле године једна од њих се огласила и посјетила продавницу рокенрол сувенира "Тракс Лимитед" у Ланкаширу, како би добила процену вриједности свог аутограма.

На молбу "Тракса", пронашла је своју пријатељицу у Бату, после 50 година. И она је сачувала своју страницу са аутограмом.

Жене су остале анонимне, али су пристале да продају своје половине поцепане странице са рукописом, чија вредност је процијењена на петоцифрени износ.

"Постоји јако мало рукописа Џимија Хендрикса, а још мање оних које су потписали Џими и друга два члана бенда", истакао је Пол Вејн из "Тракса".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана