Дубровник центар галаксије за Ратове звијезда

Агенције
Дубровник центар галаксије за Ратове звијезда

Снимање холивудског мегахита "Ратови звијезда" почело је у Дубровнику. У четвртак увече су пале прве клапе за осми дио чувене свемирске саге, а снимаће се на неколико локација у Старом граду наредних осам дана.

На Стардуну је већ постављен дио сценографије и опреме, али снимање је затворено за јавност.

Предузете су велике мјере обезбјеђења посебно у вечерњим сатима, за вријеме снимања. Дубровник је уз посебне кулисе, опрему, свјетлосне ефекте постао филмски центар галаксије. Али и центар гдје су се окупили не само фанови "Ратова звијезда" из цијелог свијета, него и бројни радници и обезбјеђење. И у петак се допремала и монтирала посебна сценографија, како би све било спремно за снимање, а у вечерњим сатима најпознатија дубровачка улица, Страдун постаје потпуно затворена за јавност.

Трговине раде скраћено, угоститељски објекти такође. Дубровчани се не буне, јер кажу ово је најбоља реклама. Бројне филмаџије и туристи само због овог снимања су дошли, мимо сезоне, у Дубровник. А туристима ни киша није могла покварити доживљај. Било да су ту само због филма или љепота Дубровника.

У строгој тајности држе се и имена глумаца, који би се наредних дана могли појавити на снимању. Ником од радника на сету није дозвољено никакво изношење података у јавност.

Отежавајућа околност за бројне новинарске екипе, које извјештавају из Дубровника. Екипа "Ратова звијезда" у Дубровнику остаје до 17. марта.

Осим Дубровника осми дио најпознатије свемирске приче снимаће се на још неколико локација широм свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана