Дуа Липа пориче плагирање пјесме "Левитатинг"

Tanjug
Foto: Yt

ЛОНДОН - Позната британска пјевачица Дуа Липа огласила се, након оптужби да је злоупотребила ауторска права за пјесму "Левитатинг" наводећи да су наведене тврдње неистините, те да "никада није чула" диско нумере за које је оптужена, пренио је музички часопис "Билборд".

Адвокати који заступају познату пјевачицу затражили су од савезног судије да одбаци тужбу која је поднијета против пјевачице због спорне пјесме.

Наиме, у марту ове године, текстописци Расел Броун и Санди Линцер оптужили су 27-годишњу поп звијезду да је плагирала њихову пјесму из 1979. "Вигл енд Гигл Ол Најт ", као и другу пјесму из 1980. "Дон Диабло".

У захтјеву за одбијање тужбе, адвокати познате пјевачице су навели: "У тужби се наводи да су оптужена није имала приступ пјесмама "Вигл" и "Дон Диабло".

Са друге стране, још 4. марта 2022. године, Браун и Линзер су изнели тврдњу да је "мелодија с потписом" са почетка пјесме "Левитатинг" копирана из њихових пјесама, те да представља плагијат.

"Мелодија потписа је најслушанији и најпрепознатљивији дио дјела која крши ауторска права и игра пресудну улогу у њиховој популарности", наводи се у тужби.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана