Државни посао: Један позив мијења све

Милијана Латиновић
Државни посао: Један позив мијења све

Најпознатији архиватори Драган Торбица, Ђорђе Чварков и Бошкић одушевили су бањалучку публику представом "Државни посао" коју су у четвртак увече извели у дворани "Обилићево" у Бањалуци.

Сала је била испуњена до посљедњег мјеста, а публика је громогласним аплаузом наградила препознатљиве скечеве из истоимене серије.

Добро позната тројка разговорима на хумористичан и помало сатиричан начин доноси свакодневне животне теме. Публика је имала прилику да чује како се добро живјело у Југославији и како се данас само једним телефонским позивом добија "државни посао".

- Ово је било баш посебно вече. Имали смо трему, јер су била велика и очекивања од представљања у Бањалуци. Судећи по реакцијама публике, мислим да смо их испунили. Људи су се смејали, а и ми смо се добро проводили - казали су архиватори непостојеће државне фирме.

Најмлађи међу њима Бошкић, који је коначно пред бањалучком публиком положио државни испит и постао "иницирани архиватор", рекао је да нигдје до сада нису добили аплауз као у Бањалуци.

- Значи нам много то што публика овде разуме наш хумор, потпуно здраво схвата те односе и целу ту причу са староседеоцима и "дођошима"- рекао је Бошкић.

Публику је посебно одушевио Никола Шкорић који тумачи лик Крајишника Драгана Торбице.

- Ово је друга представа коју радимо и заиста смо презадовољни реакцијама публике - рекао је Шкорић.

Иако су на самом почетку најавили дружење од сат и по, представа је трајала пола сата дуже, а посјетиоци су уживали у најбољим скечевима из истоимене серије.

"Државни посао" се снима и емитује од 2012. године. Аутори су Димитрије Бањац, Никола Шкорић и Дејан Ћирјаковић, уједно и главни актери серијала и представе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана