Државе бивше Југославије на дну кладионице за Евровизију, све очи упрте у Констракту

Б92
Foto: принтскрин

Стање на евровизијским кладионицама 33 дана пред почетак Евровизије у Италији није најсјајније за земље бивше Југославије, јер се скоро све налазе на дну листе.

Ове године у Торино иду Србија, Хрватска, Словенија, Сјеверна Македонија и Црна Гора. Од 40 земаља које се ове године такмиче на Евровизији, Хрватска је тренутно на 33. мјесту кладионица, те јој кладионичари дају мање од 1 одсто шансе за побједу.

На 35. мјесту кладионица је Црна Гора, Сјеверна Македонија је на 38., а Словенија на неславном 39. мјесту. Према овим предвиђањима, ниједна од ових земаља нема никакву шансу за побједу.  Од бивших република издвојила се једино Србија, која је тренутно 15. на кладионицама с јаким шансама за улазак у финале. Констракта и песма „ In corpore sano “ освојила је наша срца и срца људи широм Европе и свијета.

 

Црну Гору ове године представља Владана с пјесмом " Breathe ", док Сјеверну Македонију представља Андреа и пјесма " Circles ". Словенију представља састав ЛПС и песма "Диско", а Хрватску Миа Димшић са " Guilty pleasure ".

Да ли Констракта може да издржи притисак?

Хрватска, Црна Гора и Сјеверна Македонија изводиће своје нумере на енглеском језику, док Србија и Словенија пјевају на матерњем језику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана