Драгани Мирковић одузели дворац

Alo
Драгани Мирковић одузели дворац

Пјевачици Драгани Мирковић су у априлу ове године забранили улазак у дворац Ебенфурт, који је 2010.године године узела у закуп, и то због милионског дуговања.

Како  се сазнаје пјевачица  од априла нема право уласка у палату Ебенфурт све док не исплати дуг од 1.040.000 евра.

АЛО! је имао увид у документа која потврђују наше наводе, а у којима се напомиње да Драгана Мирковић нема право коришћења овог  здања.

’’Драгана је у априлу ове године добила забрану приласка дворцу. Она мора да плати више од милион евра како судски извршитељи не би дошли да јој плене имовину. Добила је и рок до којег мора да измири своје обавезе, а тек када реши све финансије, моћи ће да пише молбу да се њој и њеном супругу Тонију дворац врати. Тај дворац, иначе, није у њеном власниству јер је то историјско здање и она га је само узела у закуп на 100 година. Међутим, због неизмирених обавеза сад су јој га одузели, бар на неко вријеме’’, каже извор и додаје да реновирање овог објекта још увијек није завршено.

’’Након хапшења радника који су радили на рестаурацији дворца, радови су стали. Иако је Драгана на сва уста најављивала да ће реновирање бити готово за три године, то се још увијек није догодило’’, открива извор.

Пјевачица и њен супруг нису одоговарали на телефонске позиве.

Подсјећања ради, пјевачица је прије четири године најавила да ће прва два спрата дворца бити отворена за јавност, док ће она са породицом живјети на трећем и четвртом спрату.

’’Реновирање ће трајати три године и пошто се зграда налази под заштитом државе, неопходно је испоштовати прописану процедуру. Приземље и први спрат највероватније ће бити отворени за посете туриста када нама буде одговарало, док ћемо ми живети на другом и трећем спрату’’, рекла је Драгана прије четири године.  

Полиција упадала у дворац  

Специјални тим аустријске полиције за борбу против имиграната упао је 2012. године у дворац Ебенфурт који је тада реновирала Драгана Мирковић и том приликом затекао осам илегалаца - раднике на црно из Србије и Босне и Херцеговине. Како се писало, илегалци су у најкраћем року депортовани у своје родне земље, а свима је забрањен улазак у Аустрију, а тада се огласио певачицин супруг Тони Бјелић.

’’Знам да су неки људи ухапшени. Ми смо ове недеље били у иностранству. Нажалост, не знам шта се тачно догодило, о којем грађевинском подизвођачу је реч. У сваком случају, то нису били наши људи, ми све радимо по прописима. Многе аустријске грађевинске фирме радиле су на замку и све имају уредне дозволе. Ја не контролишем да ли нека од њих запошљава раднике на црно’’, рекао је тада Тони.

Дворац који је Драгана добила на коришћење направљен је 1160. године и под заштитом је државе Аустрије. Има четири торња висине од по 35 метара и простире се на 12.000 квадрата са имањем величине хектар и по. Иако изгледа трошно и у лошем стању зграда је издржала многе вијекове и ратове и има непроцењиву историјску вриједност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана