Др Неле Карајлић и Рекреативо из Чесме на путу до Лиге шампиона

Дејан Вујанић
Др Неле Карајлић и Рекреативо из Чесме на путу до Лиге шампиона

Много ми је драго да имамо оволики број навијача које смо видјели напољу и идеја да се ради на обнављању бифеа на стадиону је најбоља у коју можемо да уложимо паре. Мало, помало доћи ће Лига шампиона.

Ово је рекао почасни предсједник Фудбалског клуба "Рекреативо" из Чесме Др Неле Карајлић приликом откривања табле са новим именом стадиона - "Др Неле Карајлић".

- Прије неки дан је у Емировом етно-селу на Мећавнику отворено обданиште које се зове "Др Неле Карајлић", данас стадион. Бојим се да постајем превише популаран за ове актуелне политичаре. Могу ме отјерати. Кад закључим, једино су по Титу и мени за живота назване одређене институције. Хвала Богу да су моје име понијели обданиште и стадион, оно што ја највише волим: дјецу и фудбал - рекао је Неле.

Кад је "Рекреативо" осниван мотив нису били спортски резултати, већ дружење.

- Препознали смо се у оним стиховима "играмо за рају и занемарујемо тактику", тако да је спонтано дошло до назива стадиона "Др Неле Карајлић", који се већ користи дуже вријеме, а од сада и званично - рекли су челници ФК "Рекреативо" који је основан прије неколико мјесеци од бивших играча некадашњег "Синђелића".

Почасни предсједник Др Неле био је одушевљен овом иницијативом.

- Много сам узбуђен. Када само чуо да треба да се зове стадион по мом имену, а да се фудбалски клуб зове "Рекреативо", хтио сам да умрем од шеге - рекао је Неле уз смијех и додао да је очито да се овдје ради о једној врсти озбиљне концептуалне умјетности и да су играчи више умјетници него спортисти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана