Домаће звијезде које су преминуле због наркотика: Умри млад и буди лијеп леш

експрес.рс
Домаће звијезде које су преминуле због наркотика: Умри млад и буди лијеп леш

"Умри млад и буди лијеп леш" је чувени бунтовнички слоган који је настао половином 20. вијека. Неке од домаћих звијезди, живећи бурним животом, потрудиле су се да га преточе у стварност. Након тога, отишле су у легенду.

О проблемима које имају јавне личности са наркотицима се само шапутало, тако да су послије многих изененадних смрти по правилу услиједили шок и запрепашћење родбине, познаника и комплетне јавности.

Многе јавне личности које су нас прерано напустиле имале су проблеме и са другим болестима, па је смрт наступила од компликација проузрокованих веома тешког стања у коме су се налазили.

Посљедња у великом низу познатих личности у Србији које су умрле од посљедица конзумирања наркотика је глумица Соња Савић. Она је преминула 2008. године, у 47. години од прекомјерне дозе наркотика. Комшије, некада једне од најталентованијих српских глумица, тврдили су да у њеном стану није било намјештаја, спавала је на душеку на поду, а свуда около били су разбацани употребљени шприцеви. Њена мајка је опвргла ове тврдење и изјавила је да о оваквој вијести и нагађањима су је обавијестили новинари.

Рок хероина, свестрана музичарка, својевремено чланица Београдске филхармоније, Маргита Стефановић, умрла је у 43. години, у веома тешким условима. Иако је била једна од најпопуларнијих рок музичарки, умрла је у најгорој биједи, као станар Дома за незбринута лица на Вождовцу.

Душан Пекић Пинки, познат по улози у култном филму "Ране" преминуо је у сну 2000. године док је био на одслужењу војног рока. Иако је хтио да упише Академију и постане глумац, улога у легендарном филму Срђана Драгојевића му је остала једина.

Ипе Ивандић, бубњар "Бијелог дугмета" хапшен је због посједовања дроге, а умро је под мистериозним оконостима - бацивши се са шестог спрата београдског хотела Метропол 13. јануара 1994. године.

Рођа Раичевић, пјевач народне музике, 2001. године је пронађен мртав у једном београдском стану. Његова смрт је била велики шок за многе његове колеге. Љекари су констатовали - предозирање кокаином, што је показало да на наркотике, који су се углавном везивали за рокере, нису имуни ни народњаци.

Дино Дворник, краљ "фанка" умро је у 44. години 2007. године. Токсиколошки налаз показао је да је умро од комбинације таблета за смирење, против болова и антидепресива.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана