Документ нађен у каучу Арете Френклин је валидан тестамент

Танјуг
Документ нађен у каучу Арете Френклин је валидан тестамент

ДЕТРОИТ - Документ, који је руком написала пјевачица Арета Френклин, а који је пронађен у њеном каучу након смрти 2018. године, валидан је тестамент према закону савезне државе Мичиген, закључила је порота на крају судског процеса који је довео до раздора међу синовима “краљице соула”.

Адвокати Кекалфа и Едварда Френклина су тврдили да документ написан 2014. године има предност над тестаментом из 2010. године који је откривен скоро у исто вријеме, у закључаном ормару у кући Арете Френклин у предграђу Детроита, преноси „Глас Америке“.

Кекалф и Едвард су се удружили против свог брата Теда Вајта Другог, који је тврдио да је валидан тестамент из 2010. године, чуван под кључем, и да је тај документ много важнији од папира пронађених у каучу.

Порота је закључила да је верзију из 2014. године потписала лично Арета Френклин, која је у слово А унијела “смајлија”.

Послије кратког суђења које је почело у понедјељак, порота је случај разматрала мање од сат времена. Када је прочитана пресуда, унуци Арете Френклин су иступили из првог реда сједишта и загрлили Кекалфа и Едварда.

Постоје разлике у верзијама тестамента из 2010. и 2014. године, иако оба документа показују да четворица Аретиних синова треба да подијеле приход од њене музике и ауторских права.

Према тестаменту из 2014. године, Кекалф и његова дјеца би наслиједили главни дом његове мајке у Блумфилд Хилсу, који је у вријеме њене смрти процијењен на 1,1 милион долара, али данас вриједи много више.

Четврти син Кларенс живи у дому за особе са посебним потребама, под старатељством, и није учествовао у суђењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана