Додијељене награде Еми: Кејт Винслет најбоља глумица

Глас Српске
Додијељене награде Еми: Кејт Винслет најбоља глумица

Телевизијске серије "Момци с Мадисона" и "Модерна породица" поново су освојили "емије" у својим категоријама на 63. додјели тих америчких телевизијских награда у недјељу у Лос Aнђелесу. "Момцима с Мадисона" ово је четврта узастопна побједа у категорији најбоље драмске серије, а "Модерној породици" други тријумф у категорији најбоље хумористичке серије.

Најбољом главном глумицом у драмској серији проглашена је Џулијана Маргилиз (Добра жена), а глумцем Кајл Чендлер из серије "Friday Night Lights". Исте награде у категорији хумористичких серија добили су Мелиса Мекарти за серију "Мајк и Моли" и Џим Парсонс из "Теорије великог праска", којем је то друга награда заредом.

Марго Мардиндејл била је видно узбуђена када је, први пут, добила "Емија" за споредну улогу у драми "Оправдано", док је у мушкој категорији, такође новајлија, Питер Динклиџ добио награду за своју улогу у "Игри престола".

Награда за најбољу режију отишла је у руке Мартина Скорсезеа за "Царство порока". Најбољим телевизијским филмом или мини-серијом проглашена је британска "Downtown Abbey", а најбољом глумицом у тој категорији Кејт Винслет за улогу у "Милдред Пирс". Најбољи глумац у истој категорији је Бери Пепер за мини-серију "Кенедијеви".

Највише награда међу телевизијским мрежама освојила је телевизија HBO (19 "емија"), а слиједе је PBS са 14 и CBS са 11. Девет "емија" освојио је Фокс, осам ABC, а шест NBC. Највећу пажњу међу најављивачима изазвао је насмијани и добро расположени Чарли Шин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана